De EWS Kalender van 2021 is live!!

https://youtu.be/kX3KhIGqHYc

De Alpen, de Dolomieten, de Pyreneeën, de Pacific Coast Range, de Italiaanse Rivièra en de bossen van Schotland; de Enduro World Series is terug en de kalender van 2021 is nog nooit zo dik geweest! Na een veel korter seizoen 2020 als gevolg van COVID-19, bereidt de Enduro World Series (EWS) zich voor op meer races dan ooit in 2021. Met nieuwe schema’s, een nieuw format, een nieuw regelboek en een aantal gloednieuwe locaties om naar uit te kijken, het nieuwe seizoen belooft de allerbeste races te leveren die de EWS en EWS-E te bieden hebben. Het nieuwe seizoen is doorgeschoven naar de tweede helft van het jaar, met races die plaatsvinden van juni tot oktober. En naast de verandering in datums, komt er een grote verandering in het raceformaat. Met de introductie van de nieuwe Pro Stage zullen de EWS-racers ‘s avonds naar een korte, snelle etappe gaan, voorafgaand aan de rest van de etappes de volgende dag. De Pro Stage biedt extra punten aan de top vijf finishers in het Pro mannen- en vrouwenveld en de top drie in de U21- en Master-categorieën.

Ook debuteert in 2021 met de introductie van dubbele EWS-rondes op geselecteerde locaties. Tijdens deze dubbele rondes die op drie locaties plaatsvinden, racen de profs twee keer in één week, eerst op donderdag en vervolgens op de volgende zondag. Dit nieuwe formaat biedt dubbel zoveel races voor zowel atleten als fans, helpt ook bij de budgetten voor privé-deelnemers en teams, en vermindert de impact op het milieu door het aantal reizen te verminderen. Het seizoen is gegroepeerd in langere reisblokken om meer races mogelijk te maken dan ooit tevoren, waarbij de EWS wordt uitgebreid naar negen ronden en de EWS-E naar vier.

De nieuwe planning biedt ook meer capaciteit voor amateurraces, met een volledige dag gewijd aan de EWS100 en EWS80 op elke EWS-locatie. En voor degenen die kwalificatiepunten willen verdienen om door te stromen naar de Pro-races, zullen er over de hele wereld EWS Qualifier-races plaatsvinden, en de komende maanden zullen er nieuwe races aan de kalender worden toegevoegd.

In het nieuwe seizoen zullen ook Gold Qualifiers worden geïntroduceerd – grootschalige regionale races die meer punten opleveren dan reguliere Qualifiers en een sterke en duidelijke weg naar de top behouden voor rijders en amateurs over de hele wereld.

Chris Ball, algemeen directeur van EWS, zei: “Hoewel 2020 voor iedereen een moeilijk jaar was, gaf het verlengde laagseizoen ons de gelegenheid om na te denken over alle aspecten van de EWS en EWS-E en we zijn verheugd om deze veranderingen door te voeren. Het is de grootste verandering in het format in de geschiedenis van de serie en we zijn enthousiast over de richting van de sport.

“We zijn natuurlijk ongelooflijk teleurgesteld over onze partners die we in 2021 niet kunnen bezoeken, maar ze hebben onze volledige steun en we kijken ernaar uit om zo snel mogelijk bij hen terug te komen.

“Er is veel om naar uit te kijken in 2021, de toename van het aantal EWS- en EWS-E-races en de terugkeer van de Trophy of Nations. En op persoonlijk vlak kan ik niet wachten om zowel de EWS als de EWS-E te zien eindigen in de Tweed Valley, waar het Enduro World Series-team is gevestigd – het zal de perfecte achtergrond bieden om ons grootste seizoen tot nu toe af te sluiten. “