Op de website http://www.outsideonline.com/ vonden we laatst een nogal nuttig artikel over hoe je jouw core naar een hoger plan weet te brengen. Aan je core werken klinkt niet direct sexy in de oren voor een diehard Freerider of Downhiller. Nee.. dat is eerder iets voor Wielrenners die uren lang willen gaan klimmen. En toch zal een sterke Core je resultaten en overall fitheid naar een hoger plan brengen. Alles komt vanuit je core, echt elke beweging! Ook de grote jongens die over 70feet gaps springen tijdens de RedBull Rampage werken aan hun core, ze moeten topfit zijn en niks laten ze aan het toeval over, ook al lijkt dat wel zo bij die gasten…

We hebben hieronder een kleine samenvatting van de oefeningen weer gegeven. Voor het gehele artikel verwijzen wij jullie graag naar de originele content:
10 step guide

Doe het als een circuit met 30 seconden tussen de oefeningen. Ga voor 4-8 herhalingen van een oefening of houdt een positie voor slechts een paar seconden vast, tenzij anders vermeld. Als dat is te makkelijk, voeg weerstand toe.
Je bent klaar met een oefening als je niet langer een positie kan houden of doe een ander streng rep of als je begint te trillen.

1. Strict Sit-Ups

Sit-ups illustratie

2. Bad Dog

killer-core-hitler-dog-illustration_h

3. Windshield Wipers

killer-coer-wiper-fade-illustration_h

4. Three Point

kiler-core-three-point-illustration

5. Kayaker

killer-core-kayaker-illustration_h

6. Super Push-Ups

killer-core-super-push-up-illustration_h

7. Hanging Leg Raise

killer-core-hanging-leg-raise-illustration_h

8. Bridge

killer-core-bridge-illustration_h

9. Gymnast L-Sit

killer-coer-gymnast-l-sit_h

10. Side Plank

killer-core-dumbell-side-plan-illustration_h