Tussen 10 en 12 mei start een excuus om je drie dagen bezig te houden met het upgraden van je skills. Natuurlijk horen daar ook de Duitse biertjes en broodjes worst bij. Deze culturele bezigheden zijn bekend terrein en hoeven niet te worden verkend. Alleen de mooie paadjes liggen nog verscholen. We pakken ieder excuus aan om ons onder de rook van Dortmund te begeven. Dit is alweer onze 4de verkenning!

Christelijke start met wortels

De wekker staat voor deze verkenning voor de afwisseling eens op een christelijk tijdstip en rond 8:30 uur gaat het richting Duitsland. Het is immers maar 2 uurtjes rijden vanuit Utrecht. We starten op een midgetgolf baan die bekend zal voorkomen bij deelnemers aan het Wuppertal weekend van Vasa Sport. Vanaf hier zijn er direct een paar heel mooie afdalingen te vinden. Lokale Duitse bouwers zijn er lekker los gegaan. 

Met het remvermogen op 100% glijden we er met geblokkeerde wielen naar beneden

Twee afdalingen starten gemoedelijk met hier en daar kleine sprongen. Verderop worden ze steeds steiler en de wortels lijken zich hier ook steeds vaker te openbaren. Het is echter nergens dusdanig steil dat we alles uit de kast moeten halen. Het blijft echter opletten, want met al die wortels is een foutje zo gemaakt. Verderop vinden we voor de daredevils een heel steil stukje naar beneden. Met het remvermogen op 100% glijden we er met geblokkeerde wielen naar beneden.

Airtime

Op de beklimmingen doen we het rustig aan en na een paar afdalingen is het alweer tijd om een mooi plekje te zoeken om van een culinaire lunch te genieten. Zelf gesmeerde boterhammen, op de parkeerplaats. Gelukkig is er voor het Vasa Sport weekend een beter alternatief gevonden.

Na de lunch fietsen we ouwehoerend naar boven. Het is lichamelijk zeer ontspannen en we sparen energie voor de afdalingen. Deze hebben een iets ander karakter als de eerste wortel afdalingen van de ochtend. Er liggen een paar lastige jumps op de trail die wat lef en snelheid vereisten. Je kan er ook omheen rijden maarja… 

mtb-enduro-weekend-mountainbiken-duitsland-solingen

Verderop vinden we nog een zeer uitdagende drop. Na zorgvuldige inspectie volgt er spectaculaire airtime. Dan resten er nog een paar kombochten en we staan alweer beneden. De duisternis begint dan al in te vallen. Heel erg is het niet want met 0.2 bar in het achterwiel bereik ik net de parkeerplaats.

mtb-enduro-weekend-mountainbiken-duitsland-solingen


Toch nog laat!

Door uitgebreid te dineren bij La Place lukt het uiteindelijk toch nog om pas rond 22:00 uur thuis te komen. Nagenieten met de foto’s en filmpjes zorgen ervoor dat er toch nog een noodzaak wordt gevonden om nog maar een 5de keer te gaan verkennen. To be continued…


Meer info over het Enduro weekend Solingen?

Ga naar de reispagina voor informatie over het programma, begeleiding, datum en prijzen:

Mountainbike reizen