Midden in de winter met de camper op pad

Dit zat al zo lang in mijn hoofd, met de camper op pad, midden in de winter en dan ergens snowboarden. Zelf je koffie maken, broodjes afbakken met je outdoor oventje, eitjes koken op het vuur. Ik kon niet meer wachten en naarmate het dichterbij kwam werd ik enthousiaster met de dag! Denk nu niet dat ik ergens in de outback van Canada zat of in het diepe noorden van Noorwegen, nee ik zat in Gerlos…

Voorbereiding, inpakken en wegwezen!

Het inpakken van de camper is niet veel moeilijker dan normaal, sterker nog het is makkelijker. Ruimte te over, kleding, slaapzak, snowboard, eten, drinken en niet te vergeten de verwarming! Na een zeer spoedige 900 kilometer kwam ik rond 21:00 beneden in het dal aan van Zell am Ziller. De gehele weg naar boven was besneeuwd. Gelukkig hebben we ooit gekozen voor banden met een zwaar off-road profiel dus die klim naar Gerlos was een fluitje van een cent.

Rond 22:00 nog even ruzie met de locatie, dat weggetje bleek ergens achteraf te zitten, maar eenmaal geïnstalleerd best blij. De camping heeft uitzicht op de IssKogelbahn. Ik ben niet de enige idioot met een camper. Op deze wintercamping staan er op dit moment 5 a 6 campers. Allemaal wel een slagje groter en allemaal wel met een rokend pijpje uit het dak.

Winter camperen in Gerlos met volkswagen t5 camper

Geen elektra, geen verwarming -13

Misschien kunnen we deze alinea beter overslaan… Gelukkig had ik wel een goede slaapzak op de kop getikt. Eentje waarmee het leger ook op pad word gestuurd, maar dan nog… -13 is en blijft koud. De snijdende kou op je gezicht zorgt ervoor dat je volledig in je slaapzak wilt liggen en dat zorgt ervoor dat je oppervlakkig gaat ademen en dat zorgt er dan weer voor dat je niet slaapt. 1 en 1 en 1 maakt 3, samenvattend: Koud, heel erg koud.

Dagje boarden, wel elektra, dat komt goed…

De dag deed de nacht alweer vergeten. En eigenlijk was de ochtend best leuk. Eitjes koken op hout. Broodjes stonden te garen, koffie stond te pruttelen. Ik zelf stond nog na te bibberen maar ach, dit hadden we overleeft en komende nacht zou met elektra zijn. Mijn elektrisch kachel die ik wel binnen aan durf te laten tijdens het slapen kon aan 😀

Na een intensief dagje boarden, beetje apres-ski en de nodige biertjes met goede moet terug naar de camper. Ik had de elektrische kachel aan gelaten. Een campiggaz kachel op gas of een boot kachel op petroleum voelde toch niet goed in zo’n kleine ruimte. De kans van aanraken in de nacht is gewoon te groot. Daarom dit kleine elektrische kacheltje gekocht.

Resultaat een heerlijk voor ver…warm….de… wacht, alles is bevroren van binnen én van buiten, kak. Dit kleine compacte verwarminkje was niet opgewassen tegen -12,5 (binnen temp), uit wanhoop een biertje gepakt en om het verhaal compleet te maken, deze was diep diep diep bevroren, daar gaat je moraal..

Slaapzakje in, al mijn kleren aan, hopen op een goede nachtrust.

Wel elektra, amper verwarming en -12,5

Om goed samen te vatten over hoeveel ik geslapen heb, ik ben gaan douchen (op de camping, de douches waren wel goed) daar heb ik een uur ondergestaan. Koffie gezet, board gepakt, piste op gegaan en heb die middag nog een kamer ergens geboekt! 

“Hattest du keine gute Verwirrung im Wohnmobil?” – “Nien” – “Du bist krank!”

The End – ik boarde nog lang en gelukkig, hiep hoi.

Hebben we wat geleerd? Ja! Winter kamperen is alleen leuk als je het warm kan maken… Maar dat had je wellicht wel kunnen weten 😉