Dit magische mannetje is te laat… Dus pakt hij zijn fietsje om nog net op tijd bij school aan te komen! En dit op Wibmer style 😉 nee niet Fabio! Dit is Gabriel Wibmer. Ken je hem nog niet? Check hieronder zijn bio:

Gabriel Wibmer is een zeer getalenteerde jonge downhill mountainbike-atleet die passie en snelheid op twee wielen combineert. De ambitieuze Oostenrijker begon op vijf-jarige leeftijd met motorcross rijden, maar schakelde later over op motor- en motorritten vanwege de beperkte trainingsmogelijkheden. Na verloop van tijd voelde hij echter de behoefte aan meer snelheid en adrenaline en toen hij 12 jaar oud was, ontdekte hij zijn passie voor de afdaling. Toen hij twaalf was, was hij getuige van een willekeurige race op de iXS European Downhill Cup in Leogang. Meteen eraan verslaafd geraakt, begon hij meer betrokken te raken bij de sport, gevoed door zijn vroege ervaring in motorcross en de fietsvaardigheden die hij had geleerd tijdens het proberen te rijden. Het duurde niet lang voordat hij besefte dat de behoefte aan snelheid en adrenaline precies was wat hij zocht.

Gabriel begon de sport serieuzer te nemen en met toewijding en betrokkenheid werd succes. In 2016 werd Gabriel tijdens de iXS International Rookies Championships in Serfaus-Fiss-Ladis gekroond tot onofficiële wereldkampioen in de U15-categorie. In 2018 bevestigde hij zijn geweldige ontwikkeling door de U17 Oostenrijkers in Innsbruck te winnen door races te organiseren die sneller waren dan de beste van de U19’s. Buiten Oostenrijk, dankzij een derde plaats in het Tsjechische Spicak tijdens de U17 iXS European Downhill Cup vorig jaar, kon Gabriel ook een paar wenkbrauwen opheffen.

Zijn downhill-succes is gebaseerd op zijn ervaring met de hoge snelheden in motorcross en fietscontrole uit de trial. Beide disciplines bieden elementen die kunnen worden overgedragen naar downhill en helpen hem zijn vaardigheden snel te ontwikkelen. Dat is waarom hij zich nog steeds tot haar wendt als hij zijn lokale paden niet verscheurt. Als hij niet op een fiets zit, mag de 17-jarige op zijn trampoline zitten met een zelfgemaakte trampoline en nieuwe trucs krijgen.

Gabriel drukt zijn creativiteit uit op zijn sociale mediakanalen en bereikt tienduizenden fans. Zijn YouTube-kanaal heeft momenteel bijna 50.000 abonnees en 90.000 volgen zijn fietstrucs op Instagram. 2019 wordt een heel spannend jaar voor hem, omdat hij niet alleen de U19 iXS European Downhill Cup rijdt, maar ook de routes van zijn rolmodellen zoals Loic Bruni en Rachel Atherton tijdens de UCI Junior Downhill World Cup. bron http://www.rasoulution.com/en/Athletes/Gabriel-Wibmer.html

Link naar zijn youtube kanaal: https://www.youtube.com/channel/UC3SAWkPGe5WhjgBOkdqhkrg