Mountainbike route van Lochem in de review

Als je de Achterhoek en dan specifiek deze hoek van de achterhoek nog niet kent dan zal deze regio je positief verassen, het is er namelijk mooi! Veel groen, mooie bossen landerijen en stijlvolle huizen. Met een aantal mooie steden in de buurt die ook zeker de moeite waard zijn kan je hier prima een mini vakantietje boeken. Toch kwam ik daar niet voor, het viel gewoon op… De mountainbike route van Lochem daar kwam ik voor. Een route die op mtbroutes.nl op nummer 4 staat in een ogenschijnlijk honderdprocent vlak landschap. Dat wil ik wel eens mee maken!

 

De achterhoek is dus niet vlak

Ja, Lochem heeft een eigen berg, beter bekend als de Lochemse Berg. Met een immense 49,2 meter de lucht in kan je best leuke dingen doen. De mtb route van Lochem (paars) telt ongeveer 15 kilometer. Vandaag parkeer ik bij het hotel Woodbrooke aan de Woodbrookersweg. Vanaf hier keer je eigenlijk zo de route op waar vrij snel de eerste bochten op poppen. De route kronkelt zich als een grote slang door het bos heen en zo te zien is dit een ge-update route, 21ste eeuw. Gaandeweg kom je weinig rechte stukken tegen, zo zit er eigenlijk nergens een stuk waar je je gaat vervelen. Toch wordt je tegelijkertijd ook nergens echt verrast, het blijft het reguliere bochten werk met de verhoogde randen. De paden zijn wat netjes voor onze smaak, maar nogmaals dat is onze smaak 😉

Afdalingen op de MTB route van Lochem

Wanneer er alweer een goede 10 kilometer aan bochtenwerk achter mij ligt kom je zowaar ook nog wat afdalingen tegen waar de de snelheid lekker vast te houden is. Doordat ook hier de bochten zijn omgetoverd tot kombochten vlieg je er lekker doorheen. Erg leuk en complimenten voor hoe er gebruik is gemaakt van de ruimte. Waar de route wandelpaden kruist zijn snelheidsvertragende hekken geplaatst en op andere plaatsen staan duidelijke waarschuwingsbordjes. De mtb route is leuk, echt! Wat we missen zijn de “pro secties” dat zou de route echt helemaal af maken.

Qua fiets kan je hier prima af met een normale XC fiets (lees hardtail) ook je dropperpost kan je prima thuis laten 😉