Trailhunt: Reinhardstein

We wilden weer eens een nieuwe Trail-Addicts ride spot. Dat was de insteek. Aangezien de weekenden allemaal al behoorlijk vol zitten werd het hoog tijd om eens wat zielsgenoten door de weeks te zoeken. Al snel hadden we een mooi groepje fanatiekelingen bij elkaar en nog beter een iemand met een spot die wij zelf nog niet kende, dat is mooi…

 

Mijn vraag over de app: is het een beetje “enduro” waardig

 

App terug: Ja, maak je borst maar nat!

Oké dat is ook mooi, bij wat bekende rondgevraagd en inderdaad, het algemene verdict was STEIL! Mooi.

 

 

Rond 7:00 uur in de morgen in ons busje gekropen, wat mountainbikers opgepikt en door naar – Reinhardstein – gereden. Klinkt Duits, is het niet. Het ligt vlakbij Malmedy en Ovifat. Over dat laatste later meer trouwens.

 

steile afdaling in Reinhardstein

Reinhardstein is een kasteel wat bij een stuwmeertje ligt, we parkeren aan de andere kant van de dam om daar direct (hoe kan het ook anders) te moeten klimmen. De heuvels/bergen hebben hier een stompe punt en lopen zo ongeveer recht naar beneden het dal in. Best afwijkend dus. Dat fenomeen is dan ook overal terug te vinden!

 

steile trails in Ardennen Reinhardstein

Gelijk op de eerste trail is het alle zeilen bijzetten. Scherpe bochten en veel steile shizzle. Dit wordt wat vandaag. Het mooie komt nog, dit is niet de steilste….

Met wat voetenwerk zo links en rechts de eerste afdaling getackeld. De steilheid zit hem vandaag niet alleen in het afdalen, de volgende klim deed zelfs de fitste onder ons bijna allemaal afstappen. Behalve de E-Bikers natuurlijk, mijn Kenevo stuwde me weer lekker naar boven 😉

 

De 2de afdaling is, hoe zeg ik dat? Serieus! Serieus steil met bochten, switchbacks echt van alles. Niet alles kan (door ons) gefietst worden, hier moeten we eens een dagje gaan oefenen.

 

Stenen afdaling Reinhardstein

Het heeft aardig geregend de afgelopen dagen waardoor de riviertjes aardig hoog staan. Met regelmaat moeten we erdoorheen met natte sokken als cadeau. Gaandeweg de dag worden we collectief steeds beter in het steile, de komende 3 trails geven boven aan meer flow en onderaan altijd weer het steile met switchbacks!

 

Rocky afdaling Reinhardstein

Al met al zijn we blij, heel blij! We hebben een ruime 20 km gereden met een goede 1000 hoogte meters. Kort maar krachtig dus, toch zijn we nog niet helemaal klaar. We besluiten 2,6 km richting het ski resort Ovifat te rijden en dat “oude” bikepark eens te verkennen. Daarover later meer 😀