De Eifel blijft toch wel dik hoor!

Na maanden een soort verwen pakket van warmte en overvloed van zon te hebben gehad was het toch even bibberen toen we rond 7uur wintertijd onze mountainbike in de bus moesten gooien. Een klein guur windje met een temperatuur van rond de 2 a 3 graden is toch andere koek! Dit trailaddicts event zou zich gaan afspelen in de Eifel. En de Eifel, ja dat blijft toch wel dik hoor!

Bikepark, rockgardens en flow

Rond 9:30 aangekomen op het meeting point stonden zoals gewoonlijk bijna alle deelnemers klaar voor vertrek. Her en der moesten nog wat bandjes worden opgepompt maar verder ready to go! De dag startte met de langste klim welke we ook direct 2x moeten doen.

De eerste afdaling trakteert je op een soort natuurlijke bikepark trail… Huh? Ja echt! Het ligt vol met wortels stenen en puntige rotsen en her en der zitten er jumps, drops en kleine kombochten in. Na deze afdaling weet je direct wat er vandaag van je verwacht gaat worden. Het enthousiasme over deze afdaling is zo groot dat de eerste stemmen al op gaan deze op het einde van de dag nogmaals te doen.

Prachtige uitzichten en rotsformaties

Nadat we weer opnieuw omhoog zijn geklommen schieten we nu rechts verder het bos in. We steken eigenlijk de berg over naar een andere vallei, in de Eifel. Aan deze kant zit een prachtig traverserend pad met een aantal technische switchbacks waar je de mountainbike met genoeg overtuiging en skills je fiets net door heen weet te persen. We hebben tijd, dus sommige rijden deze sectie nogmaals, gewoon omdat het kan! Aan deze zijde van de berg heb je prachtige uitzichten over het dal. Later na dit traverserende pad rijden we een stuk terug naar “de drop” die kennen we allemaal wel van de foto’s…. Het is een aardige rotsformatie met een bijna steile afgrond het dal in. Rechtdoor ligt werkelijk een super dikke afdaling met een pittige rockgarden. We schieten door naar beneden om de flow en feel er in te houden!

Flow trail en terug naar het bikeparkje

We hebben bewust een stukje overgeslagen, zodat we tijd over zouden houden aan het eind van de dag, om de eerste afdaling nog eens te doen. Eerst een aardig stuk verbindingsroute, voordat we de lange flow afdaling inzetten terug naar de auto. Deze lange afdaling was al bedenkt met een pak bladeren dus her en der best even afwachten waar onze banden over heen zouden rollen. De afdaling gaat wederom lekker en iedereen komt heelhuids beneden. Even terug rollen naar het stuwmeertje waar we onze auto’s hebben staan, beetje voedsel on op naar de eerste klim! Met een kleine omweg komen we boven, allemaal voelen we stiekem onze bovenbeentjes wel. Dit keer kennen we de trail en iedereen schiet naar beneden, wat is dit lekker zeg!!! Hier zit eigenlijk alles wel in 😀

Thanks guys, wij vonden het weer een top dag!!!