Trail review: Biggest Vosges DH

Onderweg naar de Mont Ventoux zijn we 3 dagen neergestreken tegen de Vogezen aan, beter bekend als de flowgezen. Dat je hier mooi kan Mountainbiken weten de meeste wel! We zitten net te ver van de meeste trails af tijdens deze korte tussen stop, maar helemaal niet fietsen is dan zeker geen optie!
Mijn broer is meer van het wielrennen, hij had al gezien dat er wat strava punten te winnen zijn: de col van de Grand Ballon is hier namelijk! Oke goed plan, check ik even of er vanaf de Grand Ballon nog wat leuks af te dalen is. 

Biggest Vosges DH

He! Dat klinkt goed, wel blauw, kan jammer zijn maar de opmerking onder de trail op trailforks luidt: “first part is extremely challenging” 👊🏻 ouwe! Dat willen we lezen 😃.

Wielrenners pesten

Oke Bart op zijn wielrenfiets, ik op de kenevo 😉 klein voorsprongetje gegeven, inhalen, wat aktie foto’s van hem maken en dan zelf door stoempen die col op. Technisch gezien zijn het er 2. Totaal iets van 25 km klimmen 👎🏻 ik weet dat ik na de afdaling nog een valei uit moet dus helaas zal er nog best een hoop uit mijn eigen benen moeten komen om de accu een beetje te sparen. Toch tal van de wielrenners ingehaald, blijft grappig!

Op naar de top van de Grand Ballon

Alle wielrenners haken net voor de echte top af, het laatste stuk is namelijk onverhard en daar begint mijn trail ook. De start is idd “challenging” maar niet steil en allemaal goed te doen. Wel uit kijken voor wat derailleur killers, verder prima te fietsen. Na het eerste stuk volgen wat meer flowtrails, lekker single trails waar je het tempo mooi in kan houden. Na een klein stukje klimmen komen zowaar meerdere switchbacks en lekker rotsen in de trail! Dit is fun en dat gedurende een totale lengte van meer dan 8 kilometers. 
Overal een leuke all-mountain afdaling die met gemiddelde ervaring prima te doen is. Het begin is idd het lastigst, maar eventueel goed te lopen. 


Check de video om een goed beeld te krijgen: