Ride2Tremp – Enduro MTB – Flow in de Spaanse bergen van 1 tot 7 April 2023

Ga mee op deze mooie Spanje mountainbike reis. Het Catalaanse voorgebergte van Tremp, waar bergmeren, verlaten dorpjes, de besneeuwde bergtoppen van de Pyreneeën en diepe canyons het decor zijn, ligt een flow paradijs voor enduro lovers van alle niveaus.  We verblijven in een luxueus hotel op 10 minuten van de trails, aan een prachtig bergmeer in een oase van rust. De Ride2Tremp is een enduro mountainbike reis voor alle niveaus. We biken op overwegend flowy trails in schitterend landschap. We shuttelen waar mogelijk om de langere klimmen te overbruggen.

 • UITRUSTING: Zoals gewoonlijk bij MTBclinics.be, dragen we verplicht een helm, knie- en elleboog bescherming en een rugzak voor je eten, drinken en spareparts/tools. Wil je geen rugzak dragen dan is een protectievest verplicht. Een fullface helm is geen luxe op de moeilijkere trails. Tremp is een voorgebergte van de Pyreneeën waar het in April gemiddeld 15 tot 20 graden is. Hou er echter rekening mee dat, vanwege de hoogte en de nabijheid van de Pyreneeën, de temperaturen en het weer snel kan veranderen. We gaan tot boven de 1200m en daar kan het goed fris zijn. Zorg voor warme, regenbestendige kledij!
 • Welke bike? enduro- of allmountainbike met veerweg minimum 120mm; banden met stevige flanken en stevige noppen; dropperpost
 • E-bike: Wil je met de e-bike komen? Dat kan. Er wordt gebruik gemaakt van de shuttledienst, maar af en toe moet er stevig getrapt worden en dan kan een e-bike goed van pas komen.
 • NIVEAU
 • Moeilijkheidsgraad: makkelijk/medium
 • Techniek: deze week is bedoeld voor mountainbikers van alle niveaus. We biken op flowy en snelle trails, met hier en daar wat steile en technische paden.
 • Fysiek: we gebruiken zo veel mogelijk de shuttle maar er moet toch stevig geklommen worden. Een e-bike is ideaal voor deze reis, maar met een goede conditie zal je meer  genieten. Vergeet niet dat je je kracht en conditie ook nodig hebt tijdens de lange afdalingen.
Boek nu Ride 2 Tremp 2023
Dag 1: Aankomst in Tremp.

Briefing en avondeten in ons hotel.

Dag 2: Tremp: de flowy trails van het stuwmeer

We beginnen met een 100% flowtrail door het bos van Salars. We dalen 6 km af via een singletrail zonder technische moeilijkheden door een prachtig dennebos. Met de shuttle klimmen we naar het begin van de “Roques Peladas”, een singletrails van 5 km die eerst op en neer gaat langs een bergwand met prachtige vergezichten op de Pyreneeën en het stuwmeer. De trail wordt geleidelijk steiler en daalt via schitterende ronde rotsen en snelle bochten terug naar het dorp. We shuttelen terug naar boven om de andere afdalingen te biken die op hetzelfde punt beginnen. En dat doen we tot we onze armen niet meer voelen! Flow, flow en nog eens flow!

Spanje, MTB Clinics, bergmeer
Dag 3: Tremp: kunst en vliegwerk

We ruilen de flow en rotsen van gisteren in voor de flow en bochten van de trails die iets lager liggen en meer “geshaped” zijn. Deze trails zijn niet met de shuttle bereikbaar maar dat kan de pret niet bederven. De afdalingen zijn zo leuk dat we sommigen twee keer zullen biken. En na een dag volop vliegen door kombochten en razendsnelle flow, hebben we nog een verrassing voor de durvers, de “dragon khan”. Niet aan te raden voor mensen met hoogtevrees maar wat een trail, wat een sensatie!

Spanje, MTB Clinics, ridge line, dusty trails
Dag 4 : Tremp: Stuwmeer 2.0

Aan de ander kant van het stuwmeer ligt een berg waar we schitterende trails rijden over vlakke rotsen, schitterend aangelegde bochten en een aantal meer technische afdalingen. We biken naar de top waar we een aantal afdalingen combineren die pure fun zijn. “Cactus Arizona”, “Maf”, “Roc de Neret”, “Bartotrail”, “Scream” en “Slick Rock”…allemaal trails die je meer dan één keer zal willen knallen. Orgasmic!!!

Spanje, MTB Clinics, rockslab, bergmeer, vergezichten
Dag 5: La Pobla de Segur: enduro-circuit

We shuttelen naar het dorp aan de andere kant van het stuwmeer. Hier ligt het enduro-circuit van de jaarlijkse enduro-race en die gaan we integraal doen. Dit zijn de meest technische trails van de week: hele mooi aangelegde afdalingen van 6 km in prachtige natuur, rotspassages, kombochten, technische passages die afgewisseld worden met razendsnelle singletrails. Het leven is mooi!

Spanje, MTB Clinics, hike and bike, dusty trails
Dag 6: De Serengeti van Tremp

We keren terug naar de zone van dag 3 waar we een hele reeks andere trails biken en de mooiste afdalingen van dag 3 herhalen.

Dag 7: einde van de reis

Het vreselijke moment van afscheid is aangebroken; het einde van een fantastische week. We zien elkaar op het volgende avontuur!

Boek nu Ride 2 Tremp 2023

Inclusief/Exclusief

 • 6 overnachtingen in hotel
 • Begeleiding van 2 gidsen: een lokale expert en MTBclinics gids
 • Shuttle dienst naar start en eindpunten van de routes
 • Halfpension: ontbijt & avondmaal (drank niet inbegrepen)
 • Vervoer naar Spanje***
 • Met de wagen is Tremp vanuit Brussel 13 uur rijden
 • Met het vliegtuig: Op 1 April rijdt onze transfer service om 16:00 (kan aangepast worden naargelang de vluchten) van de luchthaven van Barcelona naar Tremp. 45€ per persoon. Op 7 April rijdt onze transfer service om 08:00 (kan aangepast worden naargelang de vluchten) terug naar Barcelona. 45€ per persoon.
 • vluchten
 • drank
 • lunch