We zijn weer op pad geweest en dit keer hadden we een mooie groep badboys bij elkaar zeg! Geen jump of drop was te gek voor ze 😀
De alles was 2.0 modder, geen grip AT ALL! Giegelend gleden we naar beneden. De vraag “wie er niet gecrashed was” was dit keer het beste op zijn plaats…
Sart Tilman, THANKS!

Sart Tilman als Mountainbike gebiedt

Sart Tilman ligt onder de rook van de stad Luik. Veel mensen kennen deze stad vooral als een nogal irritante weg om bij je eindbestemming in het verre zuiden te komen. Uit betrouwbare bronnen weten we echter dat de stad zelf erg mooi is, dat laatste geld ook voor de omgeving. Sart Tilman is een mooi bos met veel opties aan mountainbike trails. je reistijd vanuit Arnhem is ongeveer 2 uur wat het een prima locatie maakt om het in 1 dag te bezoeken.

Natte MTB paden met modder

Misschien niet het meest ideale affiche wat je wilt lezen als je googled naar een dagje uit. Toch is het een echte aanrader als je Remouchamps en Chaudfontaine al van voor tot achter kent. De afwisseling is heerlijk, en inderdaad het is hier meestal glibberen en glijden! De mountainbike trails liggen bezaaid met natte bladeren met daaronder een heerlijke laag met nat en glad modder… Bij de eerste afdaling is het even wennen hoe je banden grip zoeken, maar al gauw wen je eraan en gooi je je bike van links naar rechts over de paden. Sommige stukken zijn bezaaid met stenen en rotsen, dit is echter niet de standaard voor deze regio.

Genoeg hoogte meters voor 1 dag

Sart Tilman is behoorlijk heuvelachtig waardoor je genoeg afwisseling en hoogte meters kan maken. Ook heeft het een prachtige panorama uitkijk punt, een gigantische brede rotswand met een trail strak langs de afgrond. Dit pad biedt niet direct de uitdaging in verticale meters die je aflegt, de uitdaging zit hem vooral in de wortels, stenen en gladde ondergrond. Na deze trail met tal van mooie uitkijk punten is het weer volle bak klimmen. Telkens moet je rekenen op een goed half uur tot drie kwartier klimmen.

Check onze video hier en krijg een mooi beeld van wat er allemaal te vinden is 🙂 meer info nodig? Mail ons gerust even!