Het Revolution Bike Park, een absolute must visit voor elke enduro en downhill-rijder!

Eerlijke toegegeven, hier zijn we zelf nog niet geweest… gelukkig kennen we genoeg mensen waarvan we weten dat ze serieus kunnen rijden die hier wel zijn geweest! Daarom staat ook het Revolution Bike park in Wales op onze adventure map.

“The Trails are awesome, steep slippery and freaking technical, but the best thing is; there is an uplift!” Aldus Richard een onderhand vast klant tijdens onze Trail-Addicts Rides.


Ze hebben dikke Landrovers speciaal ontworpen om hun fiets trailers en jou naar boven te rijden.

De uplifts rijden van 10:00 – 16:00 uur afhankelijk van je eigen niveau zijn tussen de 10 en 18 afdalingen op een dag haalbaar.
Verder hebben ze een foodtruck staan voor eten en drinken, je hoeft dus niet vol bepakt die kant op te gaan! Uiteraard wel even checken of ie er is voordat je zelf die kant op reist.


Revolution Bike park in Wales trail map


De trails in het Bike park

Bij Revolution Bike Park vind je een mix van traditionele, natuurlijke downhill-trails – een aantal van de steilste en meest technische van het land, naast superleuke, flowy en progressieve, man-made trails. Van strakke, lastige bochten met veel wortels tot en met hoge berms en table tops, alles ligt hier!

Met meer dan 100 hectare bos en meer dan 300 meter verticale afdaling, heeft het full-time trail-team voldoende mogelijkheden om uit te breiden en te onderhouden.


Welk niveau heb je dan nodig voor het Revolution Bike park?

De 50:01 line is het grote Big Air verhaal waar je alle foto’s van ziet. Niet echt een beginnerslijntje dus. Zoals hierboven al benoemd het is steil (meestal) modderig en technisch. Als jij je voornamelijk in de Nederlandse bossen bevind dan is dit absoluut niet de eerste volgende stap om te nemen. Het park is er een waar de gemiddelde Enduro rijder lekker zijn tanden in kan gaan zetten!

Ze hebben een aardig goede website met een hoop informatie, onder het menu “Trails” vond je van elke track ook een goede beschrijving van wat je kan verwachten. Overal staat dan ook Advance of moeilijker bij.

Check hier your places to stay! Zoek op: Llangynog

Booking.com