2 uur op pad met Mikey

Op zaterdag 28 februari zijn Bram en ik op pad gegaan met Mikey’s Bike Adventures tijdens het DMFF (Dutch Mountain Film Festival) in Heerlen. Mikey organiseerde tijdens dit festival een tweetal clinics gericht op Enduro. Het eerste wat opviel aan Mikey is zijn onbegrensde enthousiasme voor de sport! Dat enthousiasme is moeilijk te negeren en neem je snel over tijdens de clinic.

DROP_TURN_MIKEY

De bunnyhop

Misschien zou zelfs elke clinic er mee moeten beginnen, de bunnyhop. Een onmisbare techniek voor trailriding en dus ook voor Enduro’s. De lokale scouting had een drietal balken aan elkaar geknoopt en hier konden we deze techniek prima op oefenen. Mikey zorgde voor goede aanvullende tips om de bunnyhop meester te maken.
Maar natuurlijk is dit trainen, trainen, trainen. Tijd voor drops! Een betonnen pleintje in Heerlen is een ideale plek om de drop verder te verfijnen. Op een plateau wat “oploopt” kan iedereen zijn eigen hoogte uitkiezen. Moraal van het verhaal is om “in de boter te landen”. De meeste veerweg zit in je armen en benen vertelt Mikey en verrassend genoeg als hij de sprong maakte hoorde je amper zijn landing!

CLIMB_STEEP

Bochten rijden

Tijdens de voorstelronde komt bij iedereen naar voren dat het rijden van een bocht toch nog aandacht behoeft. In het stadspark aangekomen hebben we hier ruim aandacht aan besteed. Progressief zeg maar. Te beginnen met één verharde bocht en later aangevuld met enkele onverharde bochten. Al snel werd het een leuk parcourtje waar iedereen zijn ei in kwijt kon.

STEEP_MIKEY

Steile passages

Als laatste kwamen de steile passages aan bod. Niet inrijden, rechtdoor knallen en beneden pas weer remmen, nee zo langzaam mogelijk met slepende remmen gecontroleerd naar beneden met een bocht erin. Hard gaan kunnen namelijk de meeste wel geeft Mikey aan, maar langzaam en gecontroleerd is vaak veel moeilijker. Mikey wist voor iedereen een geschikt stukje te vinden waar iedereen zijn tanden in kon bijten, gevold door een High-Five als we de passage tackelde. Zoals al gezegd: Mikey is oprecht enthousiast!

https://www.mikeysbikeadventures.com

SUN_BRAM