Het indoor bike park van Almere

Het indoor Bike Park van Almere met de naam “indoor MTB” is een, zoals de naam doet vermoeden, indoor bike park. Het bike park is gebouwd in een grote kas waardoor je het gevoel hebt dat je gewoon buiten bent maar het voordeel dat de trails altijd goed zijn en je ook in de winter ‘s avonds lekker kunt rijden aangezien het verlicht is.

Als je binnen komt lopen is het direct duidelijk, hier hebben ze elke vierkante centimeter gebruikt. Is het niet gevuld met trail dan is er wel iets anders leuks mee gedaan. Waterval, water, overal planten, boompjes en kruiden. Zie het als een indoor tropisch zwembad. Indoor tropisch mtb park dus, zeg maar….

Wat mag je verwachten van dit indoor MTB (tropisch) park

Naast de leuk uitziende horeca voorziening zijn er natuurlijk de trails. Ze hebben het zo opgebouwd dat er verschillende niveau’s beschikbaar zijn duidelijk, met kleuren gemarkeerd. Blauw is het makkelijkst, Rood en dan natuurlijk Zwart. De eigenaren geven direct al aan dat Zwart natuurlijk niet Zwart is zoals je dat in de Alpen mee maakt, maar het geeft wel goed aan wat je moet kunnen.

Op de blauwe trails rol je met veel kleine heuvels en leuke kombochten door de kas. Deze trail is bij uitstek geschikt voor jonge kinderen. Ze leren nu al allerlei technieken welke belangrijk zijn voor het echte werk. Indoor MTB geeft hierin ook clinics, je kan er van alles organiseren en ook fietsverhuur behoord tot de opties.

Wil je de blauwe trails wat “up spicen” dan pak je links en rechts de rode opties mee. Rood betekent wat rollers, wortels en kiezelpaden. Ook behoort de northshore tot de rode opties. Door alle opties waren we eigenlijk na 1 ronde al verdwaald! Je kan hier allerlei combinaties maken waardoor een ronde nooit hetzelfde is. Onze glimlach groeit eigenlijk al direct vanaf het begin. Hoe het er uitziet, gecombineerd met alle opties maakt het echt tot een top locatie.

Het indoor MTB park biedt drops, wall rides en meer

Wij kiezen in onze lijn telkens voor de Rode en Zwarte opties. De Zwarte hebben ten opzichte van Rood extra drops en sprongen. De drops zijn niet mega hoog, gewoon erg leuk! Door de combinatie van bochten, wallride, drops, sprongen en de omgeving fiets je zonder dat je het in de gaten hebt zo een uur weg! En dat is nog een goeie work-out ook, na een uur ben je kapot!

Er liggen mooie plannen om het nu al uitgebreide en leuke indoor Bike Park verder uit te breiden. Ons oordeel is dat dit een park is waar je voor om rijdt! Ben je in de regio dan is dit een geweldige spot om eens te komen kijken. Heb je kinderen? Dan kunnen zij lekker rondjes fietsen, terwijl jij jezelf kan uitdagen op specifieke features. Perfecte combinatie!