Trailreview: langste flowtrail ter wereld - Petzen

Ken je die YouTube-video met de titel ‘Is this the world’s longest MTB Flow Trail?‘. Daarvan WIL je toch weten waar die ligt? Nou, die ligt in Petzen in Oostenrijk, vlakbij de Sloveense grens. De trail is 11,5km lang en gebouwd door trailbuilding-legend Didi Schneider.

Een supersnelle lift brengt je 1.000 hoogtemeters omhoog. Bovenaan kies je uit twee bijna onmogelijke keuzes; de zwarte lijn (EWS-trail) genaamd Thriller óf de Flow Country Trail. Omdat ik met mijn vriendin ben die ik niet van de EWS-trail wil sturen rijden we de flowtrail. Werkelijk iedereen kun je tegenkomen op deze trail: hardcore bikepark shredders, maar ook kids en oude rotten. En iedereen rijdt ‘m met z’n eigen stijl. Want met een beetje snelheid kun je alle rollers springen en stort je je zonder remmen in de hoge kombochten.

 

Wij rijden deze flowtrail 3x op een dag. In het begin denk ik nog dat het me leuk lijkt om ‘m op volle snelheid in 1 non-stop run te doen, maar ik kom er gauw achter dat ik dat helemaal niet volhoud. Het is gewoon té intensief om meer dan 11km alleen meer te staan, springen en vol in de compressie te duiken in de kombochten.

Dan maar liever sectie voor sectie rijden, genieten van het uitzicht én je bedenken dat je nog lang niet beneden bent.