De Specialized Stumpjumper EVO

Is dit hem dan? De Ultieme do it all bike? Kan je garage worden leeg gehaald, fietsen eruit want jij had er 1 voor elke categorie toch? Geometrie maakt hoe je fiets rijdt en waar het voor bedoelt is. Natuurlijk, veerweg doet ook veel! Maar de fietsen zijn al zo goed tegenwoordig, dempers zijn licht en stijf, alleen die geometrie… Die zat nog in de weg. En dan is er nu de nieuwe Stumpjumper EVO waarbij niet alleen de balhoofd hoek in 3 stappen verstelbaar is maar ook de bottembracket!

Ga je een rondje door de Nederlandse of Belgische bossen? BB hoog, headangle op 65 graden en gaan! Iets meer all-mountain met veel technisch klimmen maar ook afdalen? Houdt je BB hoog en zet je voorvork op een mooie 64 graden. Enduro westrijdje doen?? Hoppa 63 graden en BB all the way down 😀

We zijn benieuwd wat jullie er van vinden!! Comments below please 😉

Om te genieten van het Gouden Tijdperk van het mountainbiken, heb je een fiets nodig die zich aanpast aan verschillende terreinen en die de potentie biedt om jezelf naar een hoger niveau te brengen. De Stumpjumper EVO is die fiets

INSTANT ROWDY

De EVO biedt een ongekende controle, capaciteit en instelmogelijkheden, samen met een onverwacht klimvermogen. En dat is goed, want als de trail serieus begint te worden, blijf jij “zen” midden in de chaos.

BENCHMARK INSTELLINGEN

De Stumpjumper EVO biedt zes verschillende geometrie-instellingen om zijn prestaties aan te scherpen voor elke stijl en elk terrein. De balhoofdhoek kan worden ingesteld tussen de 63 en 65,5 graden. De hoogte van de trapas kan 7 mm hoger of lager worden afgesteld. En dankzij een aftermarket shock link kan het standaard 29 ”achterwiel worden vervangen door een 27.5” wiel, zonder de andere rijdynamiek te beïnvloeden. Door de naadloos geïntegreerde verstelbaarheid van deze EVO maakt het de meest instelbare trailbike ooit.

De balhoofdhoek is instelbaar tussen de 63 en 65,5 graden via de unieke excentrische bovenste balhoofdcup met drie instellingen. Dus of je nu steil en diep rijdt, technisch op lage snelheid of iets daartussenin, je kunt je EVO-trailside binnen enkele minuten afstemmen op het terrein. De bolvormige onderste balhoofdcup ondersteunt de lager perfect in elk van de drie instellingen.