Kan een BMW X3 uit 2011 offroad?

Misschien is het goed eerst even wat uit te leggen. Of een BMW X3 offroad kan is voor bijna niemand die een X3 rijdt een interessante vraag. Ik daarentegen heb nogal wilde plannen om met trail-addicts wat 4×4 mountainbike avonturen te doen. In specifiek de trans Pyreneeën. Van de middellandse zee, dwars door de Pyreneeën naar de Atlantische oceaan en dat over hoofdzakelijk onverharde paden. Onderweg willen we dan zoveel mogelijk ook de Specialized Levo’s pakken, stuk trails pakken en hop weer omhoog! Waarom vraag ik mij dan af of dat kan met een X3 uit 2011? Nou simpel: Dikke 4×4’s zijn (voor mij) onbetaalbaar en deze X3 heb ik nou eenmaal… Snap je?

Basis Cursus Offroad rijden

Hoe kom je er nou veilig achter of je auto een beetje offroad kan? Uiteraard heb ik eerst dokter Google geraadpleegd en ja zowaar zijn er mensen die hun hoofdzakelijk voor asfalt ontworpen beamer door het zand, modder of over rotsen hebben getest. In tegenstelling tot wat veel mensen denken: Het xDrive systeem is best behoorlijk geavanceerd en wat ik op YouTube zie is veel belovend! Dat wil ik zelf mee maken. Bij het inschrijven op de basiscursus offroad rijden word direct gemeld: Je bodem vrijheid is een probleem, hij staat simpelweg te laag op zijn poortjes. Het tweede is natuurlijk het ontbreken van de offroad banden (staat op straat banden), de lage gearing en het differentieel lock systeem.

Die banden en zelfs de bodem vrijheid zouden in de toekomst aan te passen zijn uiteraard. Difflock en lage gearing gaat niet lukken. Voor wie het niet weet, maar het wel wil weten hier wat uitleg over de lage gearing en over de difflock.

Motorcross terrein in Oss

Afijn, de basiscursus offroad rijden vind plaats op het motorcross terrein in Oss. Zoals je mag verwachten is dit hoofdzakelijk mul zand en met de hoeveelheid regen, nu ook heel veel modder. Het terrein oprijden en de medekandidaten bekijkend geven niet een heel comfortabel gevoel, ik sta namelijk tussen Jeep Wrangler, Ford Ranger en andere zwaar gemodificeerde 4×4’s.

Na een 2,5 uur theorie, konden we dan eindelijk het terrein in en dat begon direct goed! De geulen waar door de zware regen te diep waardoor ik met veel zekerheid direct vast zou komen te zitten. Deze moest ik dus even passeren. Niet dat het hierna veel beter werd qua terrein! Dikke modderplassen diepe geulen en veel los zand met behoorlijk steile heuvels. Mijn hard bonst en ik vraag mij heel erg hard af: Wat doe ik hier in mijn 4×4 aangedreven asfalt vreter???

Check de video, want ik ben echt voor de volle 100% verrast hoe de dag verder verliep! Nogmaals ik rij op standaard zomerbanden.

Zou de BMW dan toch geschikt zijn voor de trans Pyreneeën trip (met wat kleine modificaties)?