trail en bike park verbier

Dat we fan zijn van deze locatie is inmiddels al wel bekend. Zoveel mensen wijzen Whistler aan als s ‘werelds bike walhalla, maar daarmee doen we onze eigen Alpen eigenlijk te kort. De Alpen strekken zich uit over meerdere landen en bieden over het gehele gebied ruimte voor een ontelbaar aantal aan trails. Verbier is daar geen uitzondering op.

In Verbier zelf is een mooi bikepark met een lekker opwarmer tot en met zeer technische downhill tracks. In het dorp zijn voldoende gelegenheden om een fiets te huren. Zowel trail, enduro als downhill bakken.

Buiten het bikepark zelf zijn ontzettend veel trails te vinden, deze locatie kan je jaren achtereen bezoeken en toch elk jaar weer wat nieuws te rijden. Een gids is daarom wel op zijn plaats zodat de trails telkens bij jou skill set passen. Onze persoonlijke voorkeur gaat naar MTBVerbier, prachtig chalet, goed eten en gidsen die de omgeving goed kennen. Van XC tot aan hardcore Enduro rijden is allemaal mogelijk!

Het gebied rondom Martigny biedt vanuit alle windrichtingen mogelijkheden om te rijden alleen al het dal van Bagnes geeft meer keuzes dan je in 1 week kan rijden.

 

Op ons video kanaal Trail-Addicts Youtube kanaal

Reis advies: Check of er sneeuw ligt! Soms tot nog laat in de lente zijn de toppen besneeuwd meestal kan je dan ter hoogte van Verbier rondom in de vallei al goed fietsen. Liften zijn dan nog dicht dus een shuttle regelen is raadzaam, tenzij klimmen jou ding is natuurlijk…

Je kan er nog tot laat in oktober terecht. Ik zelf ben er nu 2 keer in de herfst geweest en het was fenomenaal mooi. De kleuren van de bomen op de bergen zijn magisch te noemen. Uiteraard word de kans op slechter weer steeds groter..

Voor meer info over MTBVerbier verwijzen we jullie graag door naar hun website: www.mtbverbier.com

ION_CLOTHING_VERBIER_2