Fouriers

Progravity.nl kwam met de vraag of ik Fouriers kende… Nope ken ik niet. Een fabrikant met een aardig arsenaal aan onderdelen voor de Racefietser en Mountainbiker. Zo bieden ze bijvoorbeeld ook een Wide-narrow en 42T aan voor je perfecte 1×10 set-up. Een mogelijk interessante aanbieder dus. Na een erg leuk contact met Pilot Cycles B.V. te hebben gehad zijn we overeengekomen om een duur test met een 3 tal artikelen te gaan doen. We hebben een combi van een chainguide, wide-narrow 32T en een 42T achter van Fouriers gemonteerd op onze fiets en dan maar kijken hoe deze onderdelen zich houden. Ook had hij nog wat leuke andere onderdelen waar we later nog op terug zullen komen, maar 1 willen we toch alvast uitlichten. Hij kwam namelijk met een Topcap waar een bier dopje op kan en laat ik daar nu net een prima dopje voor hebben…

topcap

Soms komt alles samen

Vorige week bracht ik mijn dochtertje weg naar mijn broer, hij zou die dag oppassen zodat wij even een dagje voor ons zelf hadden. Mijn broer is een actief “untappd”** gebruiker en maakt er een hogere kunst van om alle biersoorten eens gedronken te hebben. Zo heeft hij dit keer een nogal bijzonder biertje weten te regelen. De heilige graal onder de biertjes: Westvleteren Trappisten bier. Dit biertje wordt niet in Heineken oplages gebrouwen en is daardoor redelijk zeldzaam en moeilijk om aan te komen. Gelukkig heeft hij er meerdere weten te regelen en mag ik ook dit bijzondere biertje toevoegen aan mijn eigen untappd lijst. De dop? Die zit nu op mijn bike!

westvleteren

Carbon stuur

In aansluiting op ons chinees carbon avontuur kunnen we nu verder met een Taiwanees Carbon. De fabrikant waar we destijds de velg vandaan hebben biedt ook carbon stuurtjes aan, maar die stap durfde we niet te nemen. Een gebroken achterwiel vang je nou eenmaal beter op dan dat een westvleteren dopje tussen je tanden als je stuur breekt… In hoeverre het stuur getest is weet namelijk niemand. Fouriers biedt wel geteste carbon stuurtjes aan met een heerlijke breedte van 780mm en met slechts 273 gram een leuke kandidaat! Een duurtest met een stuur gaan we niet doen, wel kunnen we een tijdje vergelijken wat het doet ten opzichte van aluminium. Carbon is vele malen stijver wat kan resulteren in gewenste feedback of juist ongewenste trillingen. Word vervolgd!

fouriers

**Untappd is een app op je telefoon waarmee je kan loggen welke biertjes je allemaal gedronken hebt en wat je er destijds van vond. Erg leuke en vooral heerlijk onzinnige bezigheid!