Bram rijdt over een moeilijke sectie in Remouchamps
Pivot banner hoofd pagina

Trailaddicts Ride in Remouchamps

De weersverwachting voorspelt niet veel goeds: de hele dag regen in Remouchamps. Gelukkig zijn (bijna) alle aanwezigen van het Facebook-event ook lijfelijk aanwezig op de eerst Trailaddicts Ride.

Bram rijdt over een trail in een donker bos bij Ninglinspo in België

Wat nattigheid is niet erg. Het komt ook weer niet met bakken uit de lucht vallen. De luchtvochtigheid is gewoon wat hoog, zo zou je het ook kunnen zeggen. Maar het blijkt tóch een betere keuze om de eerste trail die we voor ogen hadden te skippen. Werner en Job kennen dit gebied goed; er liggen ongeveer 15 afdalingen hier – en zo nu en dan worden er voor de endurowedstrijd (Enduro de l’Ambleve) nieuwe trails aangelegd. Werner komt hier zelfs al sinds de 90’s: op een stalen hardtail en toen er zeker nog geen sprake was van ‘enduro’.

Trail rijden in Remouchamps

De eerste klim is goed te rijden, met één kleine hike-a-bike ertussen. Job belooft Werner een cola als het ‘m rijdend lukt. Hij had er gerust 10 kratten Lachouffe op in kunnen zetten, want met de natte rotsen en wortels is dit zeker niet omhoog te fietsen.

Werner van de Trailhunters rijdt een andere biker achter aan

De eerste afdaling: alles is hier technisch. Maar van de vier trails die we vandaag rijden is dit wel de meest flowy afdaling. Zo kunnen we gelijk wennen aan remmen met volgelopen banden. Her en der laten we wat druk eruit om meer grip te hebben. Maar eigenlijk zijn alleen de Magic Mary rijders vandaag blij met hun rubber.

7 mountainbikers checken de afdaling voordat ze beginnen

Afdaling na afdaling volgt. Dat klimmen in dit gebied is iedere keer goed te overzien. De verhalen over de rotsplaat zorgen ervoor dat we alleen maar sneller klimmen: benieuwd om te zien of het te rijden is vandaag. Hier moet je wel echt skills in huis hebben: slechts een van de twaalf rijdt de befaamde rotsplaat. Niet verrassend: dat is Job van Trailhunters.be

Bram rijdt over een moeilijke sectie in Remouchamps

Ongeacht wat niveauverschil: lol op de fiets hebben we allemaal. De animo voor een groepsfoto bij een uitzichtpunt op de rotspunt is er niet. Maar wél de drive om goed op de actiefoto te staan op de zeer technische afdaling naar beneden. Controle over je fiets en remmen is belangrijk: laat je ‘m ergens rollen, dan lig je direct meters lager.

alleen big smiles vandaag tijdens de eerste Trailaddicts ride

Nat (sommigen droog: in nieuwe ION kleding), maar voldaan eindigen we de dag na een aantal trails met een lokaal Filou biertje. Proost op de volgende Trailaddicts Ride!

Job sprint over een grote rote in Remouchamps
Job van de TrailHunters rijdt de rots in Remouchamps België