De Ultieme Bike Bus?

Mercede Vito camper met slaapdak

Nu is het voor ons nog een ultieme droom om een een dikke camper te bouwen waarmee we al onze Bike avonturen kunnen beleven. Afgelopen jaar al eens een Volkswagen T5 camper gehuurd waarmee we naar de Radon Epic Enduro van 2017 zijn gegaan. Verdict? Heel relaxed!

In die zoektocht kwamen we deze tegen en ook dit is toch wel heel vet! Sportsmobile staat er om bekend dat ze hele dikke 4×4 camper bussen bouwen op basis van de Ford Econoline en de Mercedes Sprinter. Erg cool allemaal maar die bussen zijn groot en die amerikaanse Econoline verbruikt echt een sh*t load aan benzine.

De indeling van deze Mercedes Vito lijkt ons echt perfect. 2x een groot 2 persoons bed zodat je ‘s ochtends niet al te dicht bij de rotte adem van je bikemaatje ligt en genoeg opberg ruimte onder het bed. Ook de mogelijkheid om alles vanaf buiten te kunnen bereiken is zeer belangrijk. In zo’n camper leef je (hoe gek het ook klinkt) toch voornamelijk buiten…

 

Bron: Sportsmobile.com

Magura + Shimano = Shigura remmen

Shigura remmen het beste van 2 werelden. De Shimano remhendels met de magura calipers

Tweed valley mountainbike vakantie

We kiezen ervoor om te overnachten in Peebles. Een rustig stadje met een Tesco supermarkt, een camping en pubs. En last but not least: het is op fietsafstand van twee trailcentres van de 7Stanes: Glentress en Innerleithen

Zermatt mountainbike gebied

Omgeven door 38 bergtoppen van meer dan 4000 m, is Zermatt – Matterhorn een paradijs voor mountainbikers aan de voet van de Matterhorn.