TEST: OneUp Components 42T

De One-Up aan de tand gevoeld
Tien jaar geleden was het alleen iets voor XC-wedstrijdrijders om de granny-ring te verwijderen en 2*9 speed te rijden. Dat was iets voor de mannen met bovenbenen als boomstammen, maar tegenwoordig is 1*10 haast een nieuwe ‘norm’ aan het worden. Natuurlijk, het is een prachtige cleane setup: zowel op de crank als op je stuur. En met de innovatie van narrow-wide tandbladen is de singlering-setup ook nog eens gemakkelijk te rijden zónder chainguide.
Maar de vraag blijft: voor wie is dit nou echt geschikt? En welke verhouding tandblad<>cassette ga je aanschaffen om ook nog lekker te kunnen klimmen? Dat blijft een persoonlijke krachtmeting.

Tandbladen bestaan er in bijna alle denkbare groottes (het kleinste 104mm-steek tandblad zit nu op 30 tandjes), terwijl cassettes tot de komst van SRAM’s XX1 niet groter waren dan 11:36. Maar SRAM’s dure groep is niet meer het enige alternatief voor een singlering-setup met grote capaciteit. One-Up Components adverteert met ‘the 42 tooth sprocket gives you 90% of the benefit of the 1*11 systems at 10% of the cost’.
De installatie is simpel: wij hebben – zoals One-Up adviseert – het 17t-kransje eruit gehaald om plaats te maken voor de 42t. Met een mid-cage derailleur werkt dat uitstekend, die biedt voldoende capaciteit om het verschil in kettinglengte op te vangen. En de belofte blijkt waar: een Ardennen-klim is goed te doen in een verzet van 32*42!
Hoe slijtagegevoelig deze reuze-cassettekrans is, moet nog blijken. Maar wij denken dat deze (vanwege het geringe gebruik) wel 2 cassettes kan ‘overleven’.

Deze week werd bekend gemaakt dat de One-Up nu ook beschikbaar is in een 40-tands versie. Met name met compatibiliteit van de Shimano Zee FR derailleur in gedachte. En de fabrikant geeft aan nog te testen met shortcage derailleurs. Mocht dat echt werken, dan is dit ene blad écht de enige upgrade die nodig is om je een hoop meer ‘range’ te geven.

TEST: OneUp Components from Rik Harms on Vimeo.

OneUp Components

OneUp Components, enduro, klimverzet, 1x10