jura mountainbike trip

MTB-Solutions heeft samen met de mannen van Jura Sick Guides een…


mountainbike regio Saalbach

Saalbach is een van de grootste mountainbike gebieden in de Alpen.…


Trail-addicts weekend in de Alpen – MTBVerbier

Als je even een paar minuten door je Insta-timeline scrollt kom je…


Wedstrijdverslag: Mondraker Enduro Team Race Davos 2021

De editie van dit jaar was binnen een week uitverkocht. Zelfs al 10…


Non-stop trails rijden in Bike Republic Sölden

Na twee geweldige weken in de Dolomieten hadden we nog ruim een week…


Welkom op Trail-Addicts de mountainbike vakantie website!

Op onze website vindt je tal van mooie mountainbike vakantie in heel Europa en zelfs daar buiten. Wat dacht je van een mountainbike avontuur in Whistler, dat wil iedereen toch een doen? Wij werken samen met tal van reisorganisaties waarvan wij weten dat ze de beste trails kunnen bieden en goede service verlenen. All-Mountain en Enduro heeft de hoofdfocus bij ons, we rijden liever meer naar beneden dan dat we naar boven klimmen 😉

 

Rijden op de mooiste trails in Spanje

In Spanje is het klimaat net even wat warmer dan hier, dat betekend mooi weer in het voor en najaar! Zelfs in de winter zijn er mooie regio’s om te rijden, hier is Sierra in de buurt van Madrid een perfect voorbeeld van. Zona Zero kent haar eigen micro klimaat, daar is het door het hele jaar heen een goed weerbeeld om met je fiets op een mountainbike avontuur te gaan. Lees het hele verhaal over Zona Zero hier.

 

Op avontuur in Frankrijk

In Frankrijk zijn er ontelbaar mogelijkheden. Het land is groot en kent veel gebergten door het land heen, de bekendste zijn de Alpen uiteraard. Echter de Pyreneeën en de uitlopers daarvan bieden tal van mogelijkheden voor mountainbike vakantie waar je U tegen zegt. Wil je minder ver rijden? Dat kan, want er is in het Noorden van Frankrijk genoeg te vinden. Voor het gemak hebben we hier alvast een top 4 voor je opgesteld.

 

De Zwitserse Alpen voor jouw mountainbike vakantie

Zelf zijn we verfend Zwitserland ganger. We komen al jaren op bezoek bij MTBVerbier omdat hier simpelweg zo verschrikkelijk veel aan trails te rijden is. MTBVerbier voorziet ons dan ook al jaren voor een lekker koud biertje achteraf en een heerlijk warm bedje voor in de nacht! Uiteraard zijn er nog tal van anders mooie spots in Zwitserland. Denk aan Zermatt en de vele bike parken die door het land te vinden zijn.

 

Oostenrijk mag natuurlijk niet vergeten worden 😀

Dit land bestaat feitelijk uit de Alpen. De meeste mensen kennen dit land voornamelijk als wintersport resort en zoals de meeste mountainbikers op hun beurt weer weten, dat zijn in de zomer allemaal bike parken. Precies om die reden is Oostenrijk bij uitstek perfect voor een mountainbike vakantie! Check ons mountainbike avontuur in Oostenrijk

 

Duitsland, Willingen, Winterberg en Harz

Uiteraard is er nog veel meer te vinden dan Willingen, Winterberg en Harz toch zijn dit locaties waar je op relatief korte afstand mooi kan fietsen. Nog dichter in de buurt is er onderandere Witten en Nideggen, 2 top spots waar echt goed gereden kan worden. Check voor het volledige overzicht.

 

Last but not least: Mountainbike vakantie in Slovenië

Slovenië is iets unieks, een relatief klein land met heel veel bergen. Tal van buitensporten en vooral een heel actieve mountainbike communiteit. Overal liggen trails, overal goed onderhouden.