Wie rijdt er nou met knie en elleboog bescherming over zijn locale XC ronde door de bossen? Ik dus… Niet omdat ik zo bang ben om te vallen, maar het was de ideale manier om de IXS bescherming eens goed te testen! Hoe voelen ze, schuren ze ergens en zakken ze af? Voor mij zaken die belangrijk zijn als ik hele dagen in de Alpen rond rijdt. Ondanks dat we zoveel mogelijk liften pakken in de bergen moeten we her en der ook nog zelf nog wat doen, fietsend of lopend. Een eis aan de bescherming is dan simpel, je moet ze eigenlijk niet voelen!

IXS FLOW test bescherming

Op deze herfstachtige woensdag ochtend heb ik alle protectie aangetrokken, knie bescherming en elleboog bescherming. De ronde is ongeveer 35 kilometer lang en voor nederlandse begrippen wordt er nog best wat geklommen. De ronde is niet spannend, hoge snelheden worden gehaald met maar weinig technische uitdagingen, daar ging het dit keer ook niet om!

De kniebescherming van IXS FLOW KNEE PAD is een lichte bescherming met een mesh achterzijde voor een goede warmte afvoering. De bescherming is lekker klein en voelt daardoor comfortabel onder de broek. De anti-slip op het boven been en de verstelbare klittenband onder houden de knee pads prima op zijn plaats. Ook enige vorm van wrijvingsplekken op de huid is geen sprake.

IXS FLOW test bescherming

Elleboog bescherming geeft vaak qua pasvorm meer problemen, ze zakken af of knellen te veel. Vaak zijn ze te groot of te klein. Normaliter rijden we niet met elleboog bescherming, maar wanneer we wat bikepark trails rijden is het vaak toch wel lekker. De IXS FLOW ELBOW PAD is net zoals de Knee Pad mooi klein van formaat en ook deze zijn voorzien van de antislip boven en een klittenband onder. Bij mij blijven ze perfect zitten en eigenlijk heb ik ze verder ook niet opgemerkt tijdens de gehele rit! Zoals het hoort dus…

Maar wat kost dat dan??

IXS FLOW ELBOW PAD, Nu tijdelijk: 55,00
IXS FLOW KNEE PAD, Nu tijdelijk: 65,00

Knee pads
Elbow pads

IXS FLOW test bescherming drop in the forrestEn als je dan toch nog wat leuks tegen komt kan je dat prima even mee pakken! (sorry voor de crap kwaliteit van de foto…)