Een nieuwe fully is niet alleen in elkaar zetten en rijden. Je voorvork en demper behoeven nogal wat tuning voordat je fiets echt helemaal lekker rijdt. Voorheen betekende dit trial-and-error! Volgens de specs de luchtkamer oppompen en dan click per click je rebound instellen. Voor sommigen gesneden koek, voor anderen erg lastig om dit juist aan te voelen. Shockwiz erkende dit probleem en ontwikkelde een klein zwart doosje…

Dit kleine zwarte doosje sluit je aan op je demper/voorvork, koppel je met je telefoon via Bluetooth en je kan aan de slag! Middels zeer duidelijke instructies kalibreer je dit kleine vriendje en daarna kan je gaan rijden. Na een paar rondes geeft hij uiterst nauwkeurig weer wat “hij” vindt wat je moet veranderen. Denk niet dat het dan heel makkelijk is… Al met al is het best even wat werk voor je . Dit kleine zwarte doosje kost 429,- euro. Dat is denk ik wat te duur, maar gelukkig op meerdere plekken te huren. En dat is het dan weer wel waard!

Wij werken samen met leftyhouse waar we dan ook deze Shockwiz units van konden lenen. Het huren kost je 35€ per unit per weekend wat dus zeker een aanrader is om je bike te optimaliseren!!

Leftyhouse kan je trouwens ook perfect bijstaan bij het monteren en kalibreren van de units én met het analyseren van de data en – indien nodig – tunen van de vork of demper.