In de wereld van All-Mountain, Freeride en Enduro is de flalpadel erg favouriet. Het geeft je de vrijheid om dingen te doen die je normaal met clipless pedalen misschien niet aandurft. Echter kunnen het gestuiter van vele wortels, brakebumps of rockgardens je soms toch weer laten verlangen naar het clipless pedaal, dan kan je er simpelweg niet af stuiteren! Goede flatpadels en de juiste techniek kunnen dit al een heel eind voorkomen, maar de juiste schoen is eigenlijk onmisbaar. FiveTen heeft al jaren de perfecte schoen voor elke discipline en heeft nu met zijn Freerider Contact een nog betere schoen gemaakt met de perfecte zool. Zo perfect dat het zal aanvoelen alsof je vast zit aan je pedalen!

image

Het nieuwe profiel op het gedeelte waarmee je op je pedalen staat, of beter gezegd het ontbreken van profiel in combinatie met de speciale compound in het midden van de schoen zorgt voor een perfecte samensmelting tussen jou en je pedalen.

image

Niet alleen de zolen zijn drastisch verbeterd. Ook de samenstelling van de gebruikte stoffen is verbeterd, daar waar je voorheen gegarandeerd natte voeten kreeg bij een plens water is de nieuwe lijn voorzien van een stuk “waterwerender” materiaal. Let wel, waterdicht zijn ze niet…

image

Ben jij een beginnende all-mountain rijder, een enduro racer of de echte freerider? Dan is deze schoen voor jou!

Five Ten Freeride Contact 139,95